Top 5 duurste huizen van Nederland

Woningmarkt

Top 5 van duurste huizen van Nederland.

Veel mensen hebben als doel om financieel onafhankelijk te worden. Maar waar wonen de echt extreem rijke mensen eigenlijk in Nederland?

Wat voor vastgoed kopen de extreem rijken en wat zijn de kosten voor het aanschaffen van extreem dure villa’s?

In deze blog post ga ik kijken naar de duurste woningen die er op dit moment in Nederland te koop staan. Verder ga ik antwoord geven op de vraag of deze woningen interessante objecten zijn om in te investeren.

In deze blog post ga ik het volgende behandelen:

Liever de video bekijken?

Wil je liever de video bekijken dan de blog post lezen? Hieronder de link naar de video:

Bron: Vastgoedmentor.com

Duurste woningen van Nederland

Iedereen droomt wel eens over wonen in een prachtige villa. Regelmatig zie je op TV prachtige miljoenen villa’s in het buitenland.

Zijn er ook dit soort prachtige villa’s in Nederland?

Wat zijn op dit moment de duurste en meest exclusieve villas die er in Nederland te koop staan? Zeker wel en ook nog eens super exclusieve villa’s.

landhuis in Nederland - duurste huizen in Nederland

In deze blog post ga ik kijken aan de hand van Funda.nl wat op dit moment de duurste te koop staande woningen zijn in Nederland. Voor deze lijst heb ik alleen gekeken naar woningen (of eigenlijk villa’s) die op dit moment nog beschikbaar zijn.

Dus mocht je interesse hebben voor één van deze woningen, check dan snel of die er nog beschikbaar is. Zorg wel dat je een hele dag uittrekt voor een bezichtiging aangezien je heel wat woonoppervlakte en kamers moet bekijken ?.

Laten we snel gaan kijken met de eerste woning van deze top 5!

Nummer 5: Dam in Amsterdam

Nummer 5 - Dam in Amsterdam
Bron: Funda.nl

Laten we beginnen met de nummer 5 op de lijst van duurste huizen van Nederland. Niet verrassend maar nummer 5 staat in Amsterdam. Ondanks dat dit niet het duurste huis is van Nederland is het wel gelijk het duurste te koop staande appartement!

Het appartement ligt aan de Dam in Amsterdam en heeft momenteel een vraagprijs van €10.500.000 k.k. Dit is niet zomaar een appartement maar een penthouse dat de gehele negende (top)verdieping van het complex omvat. Het penthouse is gelegen op de meest prestigieuze locatie van Amsterdam aan de dam met een prachtig uitzicht op het Koninklijk Paleis en het Nationaal Monument op de Dam.

Belangrijkste kenmerken

 • Bouwjaar; Dit penthouse is volgens Funda.nl nieuwbouw opgeleverd in 2019. Wel gek want dit is volgens mij ook het appartement dat Justin Bieber in eind 2016 voor €24,5 miljoen zou hebben gekocht. Volgens dit krantenartikel van het AD.nl kocht Justin Bieber dan wel een appartement op de 7de, 8ste en 9de verdieping. Dus dat zijn 3 verdiepingen in plaats van nu “alleen” maar de 9de verdieping…

  Of de eerste eigenaar hier überhaupt gewoond heeft of dat het sinds de oplevering te koop staat is me niet bekend. Het staat in ieder geval al langer dan 6 maanden te koop, aangezien je op YouTube deze video kunt vinden die 28 februari 2021 is geüpload. Verder was de vraagprijs begin 2021 nog €11.0000.000 k.k., dus echt makkelijk verkoopt deze penthouse niet…
Bron: Pure luxe

Vervolg belangrijkste kenmerken…

 • Woonoppervlakte; Het woonoppervlakte van deze prachtige penthouse 305m2 en het heeft een zonneterras van zo’n 100m2
 • Perceeloppervlakte; Bij het penthouse zitten 2 valet parkeerplekken. Dat is wel echt pure luxe!
 • Vraagprijs per m2; Met de vraagprijs €10.500.000 k.k. en met een woonoppervlakte van 305 m2 geeft je dit een m2 prijs van €34.426. Dat is zelfs voor Amsterdam extreem duur en de hoogste prijs per m2 van alle woningen in deze top 5!
 • Aantal kamers; Het penthouse heeft 4 kamers (waarvan 3 slaapkamers) en 3 badkamers
 • Luxe extra’s; Uiteraard is alles super de luxe afgewerkt (kijk zeker even de video van Pure Luxe want het is echt een strak appartement), daar komt nog bij dat de complete inrichting bij de koop zitten. Wel exclusief de kunst die aan de muren hangt…

Geschatte maandlasten

Mocht je interesse hebben in dit prachtige penthouse dan zijn je maandelijkse hypotheeklasten ruim €35.000 per maand voor hypotheek van 10 jaar vast bij 1,34% rente. Let op dat daar dan nog wel €2.728,00 per maand bijkomt voor de VVE bijdrage.

Aan de andere heeft het penthouse een energielabel A, dus de maandelijkse energiekosten vallen wellicht mee… Dat dan weer wel. Dit is idg een mooi begin van deze lijst.

Laten we snel doorgaan naar nummer 4.

Nummer 4: Heinsbergenstraat in Biltswijk

Nummer 4 - Heinsbergenstraat in Biltswijk
Bron: Funda.nl

Laten we snel doorgaan met nummer 4 op de lijst van duurste huizen in Nederland. Nummer 4 staat aan de Heinsbergenstraat in Biltswijk en heeft een vraagprijs van €11.000.000 k.k.

Volgens de verkoop tekst van Funda is dit één van de meest prestigieuze en grootste villa’s van de provincie Noord-Brabant, strategisch gelegen ten opzichte van onder meer Eindhoven, Nijmegen en Den Bosch.

Belangrijkste kenmerken

 • Bouwjaar; De villa is in 2008 gebouwd en tussen 2016 en 2018 op topniveau verbouwd tot de exclusieve villa dat het nu is. Best een recent bouwjaar en nog recentere verbouwing. Op zich gek dat deze villa nu alweer op de markt verschijnt
 • Woonoppervlakte; Het woonoppervlakte van deze villa is ruim 1.491m2 groot
 • Perceeloppervlakte; Deze villa is gelegen op een perceel van 4.571 m2
 • Vraagprijs per m2; Zoals aangegeven is de vraagprijs €11.000.000 k.k. en met een woonoppervlakte van 1.491 m2 geeft dit een vraagprijs van € 7.378 per m2. Valt best mee eigenlijk…
 • Aantal kamers; Deze villa heeft in totaal 14 kamers (waarvan 6 slaapkamers) en 4 luxe badkamers
 • Luxe extra’s; De villa is op state-of-the-art niveau beveiligd en uiteraard is alles super luxe afgewerkt. Verder heeft deze villa zowel binnen- als buitenzwembad. Een van de zwembaden is een ‘James Bond style’ zwembad dat verborgen zit onder één van de terrassen en dat met een druk op de knop zichtbaar wordt. Best wel cool moet ik toegeven.

Geschatte maandlasten

Heb je serieuze interesse voor deze villa dan kan je je maandlasten checken via Funda.nl. In het geval je de vraagprijs van €11.000.000 betaald worden je bruto maandlasten ruim €37.000. Dat is dan bij een hypotheekrente van 10 jaar vast met een rente van 1,34%.

Best een flink bedrag, maar je kan nog gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek. Dat dan weer wel…

Nummer 3: Oranje Nassaulaan in Amsterdam

Nummer 3 - Oranje Nassaulaan in Amsterdam
Bron: Funda.nl

Voor nummer 3 gaan we weer terug naar Amsterdam. Nummer 3 ligt aan de Oranje Nassaulaan in Amsterdam en heeft een vraagprijs van €13.800.000 k.k. Dit object is een vrijstaande monumentale villa aan de vijver van het Vondelpark.

Parkeren op eigen terrein is mogelijk, maar dat lijkt me logisch in deze prijsrange. Het zou wel een tegenvaller zijn als je een dikke €13 miljoen uitgeeft en geen parkeerplekje voor de deur hebt.

Helaas is er over deze woning verder maar weinig informatie beschikbaar, maar dat maakt het wel gelijk weer exclusiever.

Belangrijkste kenmerken

 • Bouwjaar; De villa is gebouwd in 1926
 • Woonoppervlakte; Deze villa heeft een woonoppervlakte van 500m2
 • Perceeloppervlakte; Ik heb niks kunnen vinden over de grootte van het perceel en de tuin, maar de ligging in het Vondelpark is natuurlijk uniek in Amsterdam
 • Vraagprijs per m2; Zoals aangegeven is de vraagprijs €13.800.000 k.k. en met een woonoppervlakte van 500 m2 geeft dit een vraagprijs van €27.600 per m2. Dit is een zeer pittige vraagprijs per m2!
 • Aantal kamers; Verder heeft deze villa in totaal 15 kamers (waarvan 4 slaapkamers), 3 luxe badkamers en 4 aparte toiletten
 • Luxe extra’s; Helaas is er maar weinig over deze villa bekend…

Geschatte maandlasten

Mocht je deze villa willen kopen dan moet je rekening houden dat je bruto maandlasten ruim €46.500 zullen gaan worden. Ook dit is weer bij een hypotheekrente van 10 jaar vast met een rente van 1,34% en uiteraard kan je nog gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek.

Laten we snel doorgaan met nummer 2 op de lijst van duurste huizen in Nederland!

Nummer 2: Bentveldsweg in Aerdenhout

Duurste huizen van Nederland - Nummer 2 - Bentveldsweg in Aerdenhout
Bron: Funda.nl

Nummer 2 van de lijst ligt aan de Bentveldsweg in Aerdenhout en heeft een vraagprijs van €15.750.000 k.k. De nummer 2 bestaat eigenlijk uit 3 verschillende gebouwen. Als eerste heb je het Hoofdhuis met het grootste woonoppervlakte, vervolgens heb je het Koetshuis en dan nog het ‘t Jagthuys.

Belangrijkste kenmerken

 • Bouwjaar; De villa heeft een bouwjaar van 1923 en is compleet gerenoveerd in 2006 en 2010. Dat is een renovatie van ruim 4 jaar! Alles ziet er super strak uit, maar dat zal flink wat gekost moeten hebben
 • Woonoppervlakte; Het totale woonoppervlakte van de drie delen van deze villa is 1.580 m2
 • Perceeloppervlakte; De verschillende gebouwen van deze villa is gelegen op een perceel van 38.181 m2
 • Vraagprijs per m2; Zoals aangegeven is de vraagprijs €15.750.000 k.k. en met een woonoppervlakte van 1.580m2 geeft dit een vraagprijs van € 9.968 per m2. Valt best mee eigenlijk…
 • Aantal kamers; Deze villa heeft in totaal 37 kamers, 7 badkamers en 8 aparte toiletten verspreid over 3 verschillende gebouwen. Dat is echt een bizarre hoeveelheid. Ik heb medelijden met degene die dat allemaal moet schoonmaken…
 • Luxe extra’s; Verder heeft het een eigen zwembad, gym, tennisbaan, mini voetbalveld en een gigantische tuin

Geschatte maandlasten

Mocht je deze villa willen kopen dan moet je rekening met bruto maandlasten van ruim €53.000. Ook dit is weer bij een hypotheekrente van 10 jaar vast met een rente van 1,34% en je kan nog gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek.

Laten we snel doorgaan met de absolute nummer 1 op de lijst van duurste huizen in Nederland!

Nummer 1: Biltseweg in Bosch en Duin

Duurste huizen van Nederland - Nummer 1 - Biltseweg in Bosch en Duin
Bron: Funda.nl

Het duurste huis van Nederland staat op dit moment staat aan de Biltseweg in Bosch en Duin. De vraagprijs voor deze kapitale villa is €18.000.000 k.k.

Deze villa is gelegen te midden van het prachtige heuvelachtige bos op 3,2 hectare eigen grond in directe nabijheid van drie top golfbanen. Verder zit je op ca. 15 minuten van Utrecht, Amersfoort en Hilversum en ca. 40 minuten van Amsterdam en Schiphol.

Belangrijkste kenmerken

 • Bouwjaar; Bouwjaar van deze villa is 2009. Er zal zeker meerdere jaren aan deze villa gebouwd zijn en alles is heel specifiek voor de eigenaar gemaakt. Wel gek dus dat deze villa dus alweer te koop staat aangeboden
 • Woonoppervlakte; Het woonoppervlakte van deze villa is maar liefst 2.163 m2
 • Perceeloppervlakte; Gelegen op verreweg het grootste perceel met een grootte van maar liefst 32.388 m2. Met zo’n groot perceel hoef je niet bang te zijn dat je je auto niet kwijt kan. Deze villa heeft namelijk een garage van ca. 214 m² voor ca. 10 auto’s, bereikbaar via de verwarmde oprit. Dus je kan gelijk een vacature zetten voor meerdere tuinmannen om alles bij te houden
 • Vraagprijs per m2; Met een vraagprijs van €18.000.000 en een woonoppervlakte van 2.163m2 kom je op een vraagprijs € 8.322 per m2. Als je deze prijs per m2 vergelijkt met de andere woningen uit de top 5 dan is deze woning de één na goedkoopste. Dat is toch wel opvallend, want de vraagprijs is verreweg het hoogst, maar daar krijg je dan wel heel veel m2 woonoppervlakte voor
 • Aantal kamers; Deze villa beschikt over 17 kamers (waarvan 4 slaapkamers) en meerdere super luxe badkamers
 • Luxe extra’s; Uiteraard heeft deze villa een eigen binnenzwembad en een wellness ruimte

Villa staat inmiddels zo’n 4 maanden te koop, dus mocht je nog interesse hebben in de duurste woning van Nederland? Meld je dan bij de verkopende makelaar.

Geschatte maandlasten

Ga wel eerst even bij je financieel adviseur langs. Je bruto maandlasten bij een hypotheek van €18.000.000 worden geschat op zo’n € 60.749 per maand. Ruim €60.000 per maand aan hypotheekrente en aflossing dat is geen kattenpis! Maar je kan in Nederland voorlopig nog wel gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek.

Investeren in vastgoed

Dit waren op de 5 duurste huizen die momenteel te koop staan in Nederland. Al deze woningen waren stuk voor stuk prachtig en ik zou er eerlijk gezegd het liefst een keer zelf gaan willen kijken. Wat me wel opvalt aan al deze woningen dat veel van deze woningen lang te koop staan. Op zich niet onlogisch omdat er slechts een zeer kleine groep extreem rijke mensen dit soort woningen kan kopen.

Dit soort huizen heeft wat mij betreft niks te maken met investeren in vastgoed. Zo’n huis moet je voor jezelf (laten) ontwerpen en daar lekker zelf gaan wonen. Je ziet ook vaak dat als zo’n extreem duur huis verkocht wordt dat de koper er dan gelijk een grote verbouwing gaat uitvoeren. Verder zijn de maandelijkse lasten van dit soort woningen natuurlijk ook schreeuwend duur.

Als je bijvoorbeeld zoekt op Funda.nl naar de duurste huurwoning in Nederland dan is de duurste huurwoning op dit moment €15.000 per maand. Dat is natuurlijk gigantisch veel geld per maand. Echter de hypotheeklasten voor de villas uit deze top 5 beginnen bij €35.000 per maand.

En dat is dan ook nog eens een hypotheek die niet geschikt is voor de verhuur.

Geld verdienen met koop en verkoop van villa

Indien je met dit soort extreme woningen geld wilt verdienen dan zal je dat bij de verkoop moeten doen. Een goed voorbeeld is de kapitale villa van Reinout Oerlemans in Los Angeles.

De villa had Reinout Oerlemans in 2015 gekocht voor $22 miljoen en in 2021 verkocht aan The Weekend voor $70 miljoen dollar. Zie het onderstaande bericht:

The Weekend buys $70 million Mansion in Los Angeles
Bron: nos.nl

Er is dan nog wel ruim 4 jaar aan de villa verbouwd dus de aanschafprijs zal niet bij die $22 miljoen gebleven zijn. Maar toch daar heeft Reinout Oerlemans dikke winst op gemaakt met de verkoop van zijn luxe villa.

Eindoordeel

Dit waren dus de top 5 duurste huizen die er op dit moment te kopen staan in Nederland. Het maken van deze blog post vond ik vooral leuk om te doen. Ik vind het interessant om te zien wat extreem rijke mensen met hun geld doen. Zoals eerder al aangegeven heeft dit wat mij betreft niks te maken met investeren in vastgoed.

Graag hoor ik van je van je van deze blog post vindt? Heb je nog op of aanmerkingen? Laat dan een reactie achter in de comments.

Wil jij nu ook eindelijk gaan beginnen met het opbouwen van vermogen? De meest laagdrempelige manier is investeren in ETF’s. Lees hier meer over in de blog post “Waarom beleggen in ETF’s?“.

Plaats een reactie