Ontdek de volle kracht van Vastgoedmentor

Gebruik deze tools en templates om tijd te besparen en je rendement gegarandeerd te verhogen.

Kortom win-win dus!

Tools

Investeren in vastgoed is niet moeilijk, maar het kan nog makkelijker! Met onze tools kan je bijvoorbeeld snel het bruto aanvangsrendement (BAR) van je toekomstige beleggingspand berekenen of het totale rendement van je investering over een bepaalde looptijd (bv 10 jaar). Verder zijn er handige templates beschikbaar die je kunt gebruiken voor de verhuur van je beleggingspand.
Misschien geen "rocket science", maar wel zo makkelijk!

BOEKEN

Boeken over investeren in vastgoed, financieel onafhankelijkheid worden en beleggen verschillen behoorlijk in kwaliteit. Op deze pagina deel ik mijn persoonlijke toplijst met de beste boeken over investeren in vastgoed, financieel onafhankelijk worden en beleggen. Voor ieder wat wils dus!

Robert Kiyosaki

Het boek Rich Dad Poor Dad leert je de basis van “assets” en “liabilities” en waarom investeren in “assets” zo belangrijk is.

Robert Kiyosaki

Een andere klassieker van Robert Kiyosaki is het boek Cashflow kwadrant. Dit boek heeft een net iets andere invalshoek dan het boek Rich Dad Poor Dad, maar geeft heel helder weer wat je moet doen om financiele onafhankelijkheid te bereiken.

Tim Ferris

Dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed, of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf.

BELEGGEN

Investeren in vastgoed en beleggen gaan wat mij betreft hand in hand en zijn gecombineerd een ideale combinatie om financiële onafhankelijkheid te bereiken. Zo kan je de maandelijkse huurinkomsten die je ontvangt direct beleggen in een indexfonds / ETF van je keuze. Hiermee zet je dan gelijk je “passief verdiende” geld aan het werk om je vermogen verder te laten groeien.

DEGIRO

DEGIRO is de goedkoopste broker die ik ken. En zoals hierboven aangegeven zijn kosten dodelijk voor je rendement. Hier beleg ik mijn huurinkomsten in ETF’s om zonder al te veel risico ook weer vermogen op te bouwen.

ETF’s die behoren tot de kernselectie van DEGIRO worden op basis van een fair use policy zonder transactiekosten aangeboden. Dit houdt in dat als klant iedere kalendermaand één transactie (een aankoop of verkoop), per ISIN code, zonder transactiekosten kan laten uitvoeren. Elke volgende transactie in dezelfde ISIN code en richting wordt op voorwaarde dat de waarde van de transactie 1.000 EUR/USD of meer is en er geen tegengestelde transactie heeft plaatsgevonden, ook zonder transactiekosten uitgevoerd.
Voor de voorwaarden en voor welke ETF’s dit geldt zie de volgende link

Let op: Met beleggen kunt u uw geld verliezen.

Brand new day

Brand New Day is een andere goedkope broker. Ook bij Brand New Day kan je tegen lage kosten beleggen in indexfondsen. Uiteraard heb je ook hier de keuze tussen verschillende fondsen. Brand New Day is in 10 jaar hard gegroeid, wat ze te danken hebben aan de goede klanten service gecombineerd met de lage kosten.

peaks

Peaks is een App waarmee je kunt beleggen met je wisselgeld. Met de Peaks App wordt elke aankoop die je doet afgerond en beleg je het wisselgeld. Dus hiermee kan je bijna ongemerkt vermogen opbouwen! Ideaal voor mensen die moeite hebben met geld apart zetten om te beleggen.

Verder is het goed om te weten dat je met Peaks belegt in fondsen. Dit heeft een paar belangrijke voordelen. Zo zijn de kosten laag, omdat je de aandelen- en obligatiemarkt volgt en je dus geen dure fondsmanager hoeft te betalen die denkt te weten hoe de toekomst loopt en daarop inspeelt met jouw beleggingen. En dat scheelt geld.

VERBOUWEN

Iedere vastgoedbelegger krijgt vroeg of laat te maken met verbouwen. Of je het nu leuk vindt of niet verbouwen & klussen hoort nu eenmaal bij investeren in vastgoed. Als je besluit om je beleggingspand te gaan verbouwen is het belangrijk om de kosten zo laag mogelijk te houden EN toch te zorgen dat je kwaliteit levert. Als je namelijk slecht werkt levert of goedkope bouwmaterialen gebruikt krijgt je hier vroeg of laat de rekening van gepresenteerd (weet ik helaas uit eigen ervaring…).

Sinds 2007 levert Bouwbestel A-kwaliteit bouwmaterialen via internet. Bouwbestel heeft een zeer groot assortiment en levert eigenlijk alleen maar A-kwaliteit bouwmaterialen. Verder levert Bouwbestel goede service. Let wel op dat je bij Bouwbestel alleen online je aankopen kunt doen (ze hebben namelijk geen fysieke winkel).

De Hornbach is wat mij betreft de beste bouwmarkt van Nederland. Het assortiment is gigantisch, de kwaliteit van de spullen is goed, service is perfect en de prijzen zijn altijd scherp. Kortom als je als vastgoedbelegger bouwmaterialen of spullen nodig hebt voor een verbouwing is de Hornbach “the place to go”!

Toolstation is één van mijn favoriete winkels. Ze hebben bijna alles, hebben A-kwaliteit spullen en leveren vanaf een bestelling van €20,- je spullen de volgende dag thuis af. Scheelt je weer een ritje naar de bouwmarkt en zo kan jij je tijd dus nuttig gebruiken voor het klussen.