Hoe je doelen bereiken in 2020?

Persoonlijke ontwikkeling

Hoe je doelen bereiken in 2020 dat is het onderwerp van deze blog post. Het is vandaag vrijdag 27 december en dus zit 2019 er alweer bijna op! Echt bizar om te zien hoe snel het jaar is omgevlogen.

Met het nieuwe jaar in zicht hebben heel veel mensen weer goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Iedereen kent het wel… Je hebt een goed voornemen, een mooi plan en doet het niet…

Hoe kun je nu je doelen voor 2020 wel bereiken?

In deze blog post ga ik het volgende behandelen:

Doel –> Plan –> Actie

Hoe kun je nu je doelen bereiken voor 2020?

Hieronder de belangrijkste stappen die je moet doorlopen om nu wel je doelen te bereiken.

 • #1 Stel heldere doelen!; Als je geen heldere en concrete doelen stelt kan je deze ook nooit bereiken. Kortom begin met het stellen van doelen
 • #2 Kom uit je comfort zone; Durf uit je comfort zone te komen. Als je grote dromen hebt en die ook daadwerkelijk wilt behalen, zul je uit je comfort zone moeten komen
 • #3 Maak een plan; Maak je doel concreet en maak een plan van hoe je je doel gaat bereiken
 • #4 Onderneem actie; Nu heb je een doel en een plan van hoe je doel te bereiken, dan is het nu tijd om actie te ondernemen!
 • #5 Consistentie; Laat je niet afleiden door Social Media / TV en andere soorten afleidingen. Je hebt maar 24 uur in een dag, dus als je je doelen wilt bereiken zul je je tijd nuttig moeten gebruiken en hier consistent elke dag aan werken

Hieronder zal ik ze één voor één proberen concreet te maken.

#1 Stel heldere doelen

stel je doelen

Om een doel te behalen moet je eerst een doel stellen. Het klinkt gek maar dat is het begin. Veel mensen klagen dat ze hun doelen niet halen, maar hebben aan de andere kant ook geen duidelijk beeld van wat hun doelen eigenlijk zijn…

Vervolgens is het belangrijk om je doelen uit te spreken en op te schrijven! De fout die veel mensen maken is dat ze hun dromen en doelen niet specifiek maken. Ze willen graag rijk worden, en hebben dat als ultieme droom.

Maar wat is precies “rijk worden”? Is dat een ton op je bankrekening hebben, vijf ton, een miljoen, twee miljoen, tien miljoen of misschien zelfs oneindig veel geld?

Snap je wat ik bedoel? Rijk worden kan voor iedereen wat anders betekenen. Voor de ene persoon betekent dat om vijfduizend euro per maand te verdienen, terwijl de andere juist vijftigduizend euro per maand wil verdienen.

Doordat de doelen niet juist zijn gesteld zul je de doelen ook niet gaan behalen. Je weet niet waar je naar toe moet werken.

Heb je hulp nodig bij het stellen van heldere doelen? Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van de Purpuz planner.

#2 Kom uit je comfort zone!

kom uit comfort zone

Dit is één van de moeilijkste dingen om te doen! Maar neem van mij aan dat dit je veel kan brengen! Zelf ben ik bijvoorbeeld in 2019 voor mezelf begonnen. Ik liep al lang met het idee rond om voor mezelf, maar durfde de stap niet te nemen.

In 2019 heb ik eindelijk de stap genomen! Ja het was een spannende stap, maar het heeft me veel nieuwe inzichten gegeven en mijn netwerk groter gemaakt!

Hierdoor kan ik nu nog beter sturen geven aan mijn eigen doel om financieel onafhankelijk te worden.

Kortom doe in 2020 eens gek en stap uit je comfort zone om zo je doelen (sneller) te bereiken.

#3 Maak een plan

van droom naar realiteit

Dit is vaak waar de meeste mensen stranden… En dus hun doelen niet bereiken. Mensen maken hun doelen niet concreet en roepen alleen iets van “ik wil rijk worden!“.

Ze maken vervolgens niet concreet wat ze onder “rijk worden” verstaan. Is dit het hebben van €1 miljoen of €2 miljoen of €500.000? Of wellicht verstaan ze iets heel anders onder rijk worden…

Je zult je doelen dus concreet moeten maken en je doelen moeten opschrijven.

Doelen opschrijven? Waarom? Je doelen opschrijven is super belangrijk! Doelen opschrijven zorgt er namelijk voor dat je er telkens aan herinnerd word. Als je er alleen maar aan denkt zonder het op te schrijven is de kans groot dat het uiteindelijk verwatert.

Vervolgens moet je een plan maken om in (veel) kleine stapjes naar je doel toe te werken.

Heb je hulp nodig bij maken van een helder stappenplan? Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van de Purpuz planner.

#4 Onderneem actie

onderneem actie

Weet je waarom veel mensen hun doelen niet bereiken?

Veel mensen halen hun doelen niet omdat ze het niet eens proberen…

Het is goed begin als je een doel hebt, dit concreet hebt gemaakt en een plan hebt gemaakt om je doel te bereiken. Echter alles staat of valt met het nemen van actie!

Dus als je niks doet, dan gebeurd er ook niks… Zo simpel is.

Kortom wil je je doelen deze keer wel behalen? Dan gaat het moet je dus zelf actie ondernemen!

Dat is inderdaad spannend. Echter als jij je doelen wilt gaan behalen zal je simpelweg de mouwen moet oprollen en actie gaan ondernemen!

#5 Consistentie

Een heel belangrijk onderdeel van het behalen van je doelen is “consistentie“. De kracht van consistentie is enorm. Onderschat de kracht van consistentie niet.

Je zal verbaast zijn van wat er kan gebeuren als je ergens aan begint, en hier continu, elke dag, aan blijft bouwen. Ook al is het elke dag maar kleine beetje. Zorg dat je elke dag iets beter word. Bouw elke dag, en blijf elke dag bouwen.

Op den duur dragen al die kleine beetjes bij aan het einddoel (het behalen van je doelen)!

Natuurlijk zal je mindere dagen / weken hebben, maar door continu door te blijven bouwen aan je doelen en niet van het ene naar het andere te springen gebeuren er mooie dingen (of dat nu afvallen is of investeren in vastgoed of financieel onafhankelijk worden maak niet uit)!

Wil jij meer weten over hoe je een vastgoedportefeuille kunt opbouwen? Lees dan de blog post “Hoe een vastgoedportefeuille opbouwen?“.

Hulp om je doelen te bereiken

Doelen bereiken is voor iedereen een uitdaging. Als je simpelweg houdt aan de bovenstaande stappen weet ik zeker dat je in staat bent om je doelen voor 2020 te bereiken.

Echter als het zo simpel was zou iedereen succesvol zijn en iedereen altijd zijn doelen behalen.

Purpuz Planner 2020

wil jij in 2021 je doelen bereiken

De Purpuz planner is dé plek voor al je afspraken, ideeën, inspiratie, lijstjes, aantekening, doelen en to-do’s voor werk & privé. Feitelijk is de Purpuz planner een agenda, planner & Life Coach in één.

Hoe helpt de Purpuz Planner?

De Purpuz helpt jou je doel te halen. Zo bereik jij wat je wilt. Bestel nu de Purpuz planner en maak van 2020 je beste jaar ooit.

Wordt ondersteund bij:

 • het vinden, prioriteren en halen van je doelen
 • het beter combineren van je werk en privé
 • meer rust en overzicht in je drukke leven

Leer:

 • beter je eigen sterke- en ontwikkelpunten kennen
 • wat je energie geeft en kost
 • je eigen grenzen kennen

Bouw aan:

 • een betere relatie met jezelf en je omgeving
 • fijne nieuwe (morgen/avond) routines

Krijg:

 • een meer positieve mindset, gericht op groei en ontwikkeling
 • meer focus op wat belangrijk voor je is
 • meer rust, grip en overzicht over je leven

Voel je:

 • meer in balans
 • krachtig
 • en zelfverzekerd

Zie ook op YouTube het volgende filmpje om uit te leggen hoe het werkt.

Wat staat er in de Purpuz planner?

doelen bereiken - hoe ziet de Purpuz planner er uit

De Purpuz planner bevat het volgende:

 • maandplanning (jan – dec)
 • weekkalender (ma – zo)
 • maandelijks reflectie pagina’s
 • to-do lijstjes (werk en privé)
 • 9 stappenplan van droom naar een gepland (dag)doel
 • 4 gelukspagina’s: voorin 2 pagina’s om bij te houden wat jou gelukkig maakt / je energie geeft. Achterin twee pagina’s met dingen die je beter niet meer kunt doen.
 • 14 pagina’s creatieve ruimte, voor aantekeningen etc.

Weekkalender

 • Week layout (ma – zo)
 • 7 dagen van 6 – 22 uur
 • to-do lijst werk en privé
 • purpuz quote, vind iedere week nieuwe inspiratie
 • bijpassende uitdaging

Dag

 • tijd van 6 – 22 uur
 • vermelding bijzondere dagen
 • dagelijks dagdoel, voor meer focus
 • dagreflectie positief, om je dag positief/met waardering af te sluiten
 • dagreflectie groei, iedere dag een klein stapje verder

Maandplanning

 • maandoverzicht
 • doelenlijst werk en privé
 • 4 unieke balansrubrieken, zie je vrienden vaker, beloon jezelf en doe meer leuke dingen
 • vermelding bijzonder dagen en schoolvakanties (NL)+ maandelijks twee reflectie pagina’s, leer van het verleden en plan je toekomst

Reviews over de Purpuz planner

Voordat ik een nieuw product aanschaf kijk ik toch altijd even naar de reviews, om te weten te komen wat anderen van het product vinden. Bij de Purpuz planner zijn de reviews op Bol.com in ieder geval heel erg positief. Van de 32 reviews heeft de Purpuz planner een gemiddelde review score van 4.7!

reviews over Purpuz planner

Hieronder een paar reviews van de Bol.com site:

Ik heb de Purpuz agenda nu een maand. Echt super blij met de 2019 versie en weet zeker dat ik voor de 2020 versie ga. Mooi overzichtelijke tijdsblokken geen rommel. Rust en ruimte om te plannen en elke week een mooie quote om over na te denken. Wil niet anders meer!

Bron: Review op Bol.com

Na 2 jaar de Purpuz planner te gebruiken ben ik nog steeds een grote fan! Eerst stilstaan bij je doelen, je focussen op een/enkele doel(en), weekplanning invullen, maandevaluatie… en zo zien hoe je zelfs met de kleinste dingen stapjes dichter bij je doel zet. Voor mij werkt de overzichtelijke planner heel goed. Genoeg ruimte om te schrijven en te plannen en de evaluaties laten je stilstaan bij wat je belangrijk vindt.

Bron: Review op Bol.com

Deze agenda is zoveel meer dan alleen een agenda! Ik heb hem dit jaar voor het eerst gebruikt en ben er helemaal weg van. Overzichtelijk, voldoende ruimte en bovenal ondersteunend qua persoonlijke ontwikkeling en doelstellingen. Top!

Bron: Review op Bol.com

Kortom heb je hulp nodig om in 2020 wel jou doelen te bereiken? Bestel dan nu de Purpuz planner en maak van 2020 je beste jaar ooit!

Eindoordeel

Doelen bereiken en succesvol worden waarin dan ook is een keuze! Ja je moet er (hard) voor werken maar alles is mogelijk. Schroom niet om hulp in te schakelen om je doelen te bereiken. Het is de investering meer dan waard als je met deze hulp wel je doelen bereikt!

Een goede hulp en stok achter de deur om je doelen voor 2020 te bereiken is de Purpuz planner.

Graag hoor ik van je wat jouw doelen zijn voor 2020 en hoe je jou doelen gaat bereiken. Laat een bericht achter via het onderstaande reactie formulier!

Wil je meer te weten komen over hoe je succesvol kunt worden in investeren in vastgoed? Lees dan de blog post “Hoe succesvol worden in vastgoed?“.

6 gedachten over “Hoe je doelen bereiken in 2020?”

 1. Leuke blog post over hoe je doelen kan bereiken in het leven! Zelf probeer ik voor mijn 40ste financieel onafhankelijk te zijn. Ik ben nu 25 jaar en heb dus nog 15 jaar te gaan. Ben het met je eens dat het belangrijste is.dat je een plan moet hebben en dat je ACTIE moet nemen. Zelf ben ik nu een jaar bezig en ik denk dat ik zelfs voor mijn 40ste financieel onafhankelijk kan zijn. Kortom maak een plan en neem ACTIE! Veel succes met je blog en keep going strong!

  Groetjes Marlies

  • Marlies, dank voor je positieve reactie! Je bent de meeste mensen een paar stappen voor als je al voor je 40ste financieel onafhankelijk denkt te worden. Zo zie je maar dat je vooral jong moet beginnen en dat consistentie heel belangrijk is. Dan kan je mooie dingen bereiken. Lees ook eens de blog post “Wanneer ben je financieel onafhankelijk?” om inspiratie op te doen. Veel succes ermee en laat nog eens wat van je horen als je verdere stappen hebt ondernomen!

Plaats een reactie