Hoe succesvol worden in vastgoed?

Persoonlijke ontwikkeling

Hoe kun je nu succesvol worden in vastgoed?

De meeste mensen kijken alleen maar naar het eind resultaat. Ofwel naar mensen die succesvol een grote vastgoedportefeuille hebben opgebouwd.

Altijd leuk om te praten over iemand als Prins Bernhard die in totaal rond de 590 beleggingspanden bezit. Inmiddels is Prins Bernard uitgegroeid tot één van de grootste vastgoedbezitters in Amsterdam.

Wellicht is Prins Bernard niet het beste voorbeeld aangezien hij al een mooi startkapitaal had.

Echter de vraag blijft; Hoe kan je succesvol worden in vastgoed?

Wat komt er allemaal bij kijken en welk plan moet je volgen om dit te bereiken?

In deze blog post ga ik het volgende behandelen:

Hoe kan je succesvol worden als vastgoedbelegger?

Hierbij de belangrijkste eigenschappen die je moet hebben om succesvol te worden in vastgoed:

  • #1 Volg je passie!; Dit is voor mij het belangrijkste punt. Zorg dat je je passie volgt dan komt alles goed
  • #2 Dream Big!; Zorg dat je een duidelijk doel hebt. Wees niet te bescheiden en “Dream Big” dan zul je ook grote doelen gaan behalen
  • #3 Laat je niet uit het veld slaan bij tegenslagen; Je moet een doorzetter zijn als je wilt slagen in het vastgoed
  • #4 Investeren in vastgoed doe je voor de lange termijn; Als je gaat investeren in vastgoed zorg dan dat je een lange termijn visie hebt
  • #5 Wees leergierig; Investeren in vastgoed heeft veel verschillende facetten. Je kunt niet alles weten. Veel kan je leren en sommige zaken moet je uitbesteden
  • #6 Omring je met de juiste mensen; Je kunt en hoeft niet alles te weten of te kunnen, als je er maar voor zorgt dat je de juiste mensen kent
  • #7 Durf actie te ondernemen; Alles begint met het zetten van de eerste stap. Dus spring in het diepe en neem actie!

Hieronder zal ik ze één voor één proberen concreet te maken.

#1 Volg je passie!

succesvol worden; volg je passie

Dat is voor mij eigenlijk het aller belangrijkste. Waar je ook succesvol in wilt worden het begint allemaal met PASSIE.

Dus…

Waar kan je uren over praten?

Waar krijg je zelf nou echt energie van?

Wat vind je ook leuk om te doen als je eens in een slecht humeur bent?

Stel jezelf deze vragen en vind uit waar jij een echte passie voor hebt!

Heb je geen nou geen echte passie voor investeren in vastgoed? Doe het dan niet en investeer je geld in een andere asset die geld voor je oplevert. Er zijn namelijk genoeg andere interessante manieren om je geld voor je te laten werken.

Anders is het namelijk moeilijk om vol te houden en loop je het risico dat je vroeg of laat er weer mee wilt stoppen.

Dat is zonde van je tijd en geld dat je er dan ingestoken hebt. Investeren in vastgoed doe je namelijk voor de lange termijn.

#2 Dream Big!

succesvol worden; dream big

Wat je ook doet in het leven je hebt een doel nodig. Een doel dat je helder voor de geest hebt en durft uit te spreken.

Dit is misschien voor veel mensen filosofische bullshit, maar alles staat of valt met het hebben van een doel.

Wat is die stip op de horizon waar je naar toe werkt?

Het heeft mij erg geholpen mijn doelen concreet te maken door ze op te schrijven. Zorg dat je dagelijks kijkt naar de doelen die je gesteld hebt. Hierdoor blijf je gefocust op wat je wilt bereiken.

Mijn ultieme doel is vrijheid! De vrijheid om zelf te doen in je leven waar jij energie van krijgt. Andere mensen kunnen helpen omdat je zelf niet meer hoeft te werken voor een baas.

Deze vrijheid is mijn “stip op de horizon” en om dat bereiken heb ik gekozen om te investeren in vastgoed. Investeren in vastgoed stelt me namelijk in staat om een passief inkomen op te bouwen.

Beleggingspanden leveren je namelijk maandelijkse huurinkomsten op. De waarde van je beleggingspanden zal op de lange termijn in waarde stijgen en je hebt controle over je investering.

Lees ook de blog posts “Levert investeren in vastgoed passief inkomen op?” en “Wanneer ben je financieel onafhankelijk?” voor meer informatie.

#3 Laat je niet uit het veld slaan bij tegenslagen

succesvol worden; doorgaan na tegenslagen bij investeren in vastgoed

Succes is niet iets dat je zomaar komt aanwaaien. Als je kijkt naar wat de gemene deler is wat alle succesvolle mensen hebben is dat ze allemaal hard ervoor hebben moeten werken. Dit vraagt discipline en doorzettingsvermogen.

Het is belangrijk hoe je met tegenslagen omgaat. Gooi je de handdoek in de ring of leer je ervan en ga je een stapje harder lopen en geef je niet op?

Persoonlijk is dit mijn grootste winst. Dat je aan jezelf laat zien dat je niet bij de eerste de beste tegenslag opgeeft. Het geeft daarnaast ook een heerlijk gevoel als je weet welke tegenslagen je hebt overwonnen en de eerste huurinkomsten op je rekening gestort krijgt.

Ik heb er veel van geleerd, het heeft me sterker en nog meer vastberaden gemaakt om verder te beleggen in vastgoed en dat is wat telt. Geef dus nooit op, hoe moeilijk het ook is.

#4 Investeren in vastgoed doe je voor de lange termijn

investeren in vastgoed doe je voor de lange termijn

Als je begint met investeren in vastgoed houd dan goed het lange termijn doel voor ogen. Je investeert namelijk in vastgoed voor de lange termijn.

Vaak zie je mensen ergens enthousiast aan beginnen en na een paar maanden afhaken als het nieuwe en spannende eraf is. Dat is niet iets dat je moet doen bij investeren in vastgoed. Dat kan je namelijk best wel eens veel geld kosten.

Daarom is het hebben van een passie voor vastgoed ook zo belangrijk. Zie punt #1.

#5 Wees leergierig

Investeren in vastgoed heeft veel verschillende facetten. Je kunt niet alles weten.

Belangrijk is het dat je leergierig bent! Er is zoveel informatie gratis beschikbaar op het internet over investeren in vastgoed. Verdiep je hier goed in zodat je de basiskennis bezit. Ook zijn er veel goede boeken die de basis van investeren uitleggen te vinden op Bol.com.

Het boek Rich Dad Poor Dad van Robert Kiyosaki is bijvoorbeeld een aanrader om de basis van investeren in vastgoed te begrijpen.

Lees hier de belangrijkste basiskennis over investeren in vastgoed.

Als je bepaalde zaken niet weet zorg dan dat je de juiste mensen inschakelt die het wel weten.

Bouw vervolgens een netwerk op van mensen waar je van weet dat ze goed werk leveren en die je vertrouwt. Dan hoef je niet elke keer het wiel opnieuw uit te vinden.

#6 Omring je met de juiste mensen

beleggingspand zoeken mbv aankoopmakelaar

De vastgoedwereld kent veel verschillende disciplines. Realiseer je dat je niet alles zelf kunt doen of hoeft te weten. Wel is het belangrijk dat je de juiste mensen kent die wel die specifieke kennis hebben!

Ga je een beleggingspand aankopen, verkopen of verhuren zorg er dan voor dat je een goede makelaar hebt. Een goede makelaar kost geld, maar betaalt zich uit op de lange termijn. Makelaars kan je makkelijk vergelijken via Makelaarzoeker!

Verder is het belangrijk om goede contacten op te bouwen met aannemers. Die zal je ook vaak nodig hebben voor het verbouwen / verhuurbaar maken van je beleggingspand.

Kortom zorg ervoor dat je zelf voldoende kennis hebt van de vastgoedwereld, maar nog belangrijker omring je met mensen met de juiste kennis!

#7 Durf actie te ondernemen

succesvol worden; onderneem actie

Het is fijn als je je passie hebt gevonden en prachtig als je daarnaast ook nog eens een concreet doel hebt. Echter alles staat of valt met het nemen van actie!

Dus als je niks doet, dan gebeurd er ook niks… Zo simpel is.

In mijn geval had ik ook achteraf veel eerder actie moeten ondernemen. Maar ja dat is achteraf altijd makkelijk om te zeggen. Het gaat erom dat je vroeg of laat dus zelf actie onderneemt.

Dat is inderdaad spannend. Zeker bij investeren in vastgoed omdat het daar gelijk om veel geld gaat. Echter als jij je doelen wilt gaan behalen zal je simpelweg de mouwen moet oprollen en actie gaan ondernemen!

Motivatie voor als het even niet mee zit

Natuurlijk gaan er veel momenten komen dat het tegenzit. Dat heb ik zelf ook meegaat. Soms zie je het simpelweg niet meer zitten en zie je geen licht aan het eind van de tunnel.

Voordat ik begon met investeren in vastgoed en tijdens mijn eerste stappen in de wereld van het vastgoed heb ik veel inspiratie en motivatie gehaald uit de volgende YouTube video’s:

Het is jammer dat er geen vergelijkbaar Nederlands YouTube kanaal is voor investeren in vastgoed. Mensen kijken blijkbaar liever naar een vlog van Enzo Knol of naar nieuws over Yolanthe dan naar leerzame video’s over investeren in vastgoed.

Voor mij waren deze video’s in ieder geval erg motiverend en zorgden ervoor dat ik door bleef gaan. Hopelijk heb jij hier ook wat aan!

Eindoordeel

Deze blog post is eigenlijk van toepassing voor waar je ook maar succesvol in wilt worden. In mijn specifieke geval heb ik gekeken naar investeren in vastgoed. Daarentegen zijn deze eigenschappen nodig om succesvol te worden in wat dan ook.

Ik ben mijn vastgoedavontuur alleen begonnen en blijf het dan ook leuk vinden om via de site “vastgoedmentor” reacties en ervaringen van andere vastgoedbeleggers te lezen. Dat geeft mij in ieder geval weer motivatie om door te gaan met deze blog.

Heb je een reactie op deze blog post of een aanvulling? Laat het dan weten via de onderstaande link!

Plaats een reactie