HKOTV wordt Vastgoedmentor

Persoonlijke ontwikkeling

In 2018 ben ik begonnen met de blog “Huis Kopen om te Verhuren” of afgekort HKOTV. Nu is het eind 2020 en heb ik besloten om de blog uit te gaan breiden en verder te gaan onder de domeinnaam “Vastgoedmentor“. Doel van deze wijziging is om nog betere informatie en echt een platform & community aan te bieden voor mensen die willen gaan investeren in vastgoed of dat al doen.

Ik vond in die ruim 2 1/2 jaar vooral de vele interactie met de lezers / bezoekers leuk. Vaak waren de reacties positief (dat is natuurlijk leuk!) en een enkele keer waren de reacties negatief (dat is jammer maar dat hoort er natuurlijk ook bij).

In deze laatste blog post van “Huis Kopen om te Verhuren” toelichten wat er gaat veranderen (en wat er hetzelfde blijft) en wat de reden hiervoor is.

Waarom begonnen met HKOTV?

Toen ik zelf een aantal jaar geleden begon met investeren was ik druk op zoek naar kwalitatief goede en transparante informatie over investeren in vastgoed en dan specifiek voor de Nederlandse markt. Gek genoeg vond ik veel zeer goede inhoudelijke informatie over investeren in vastgoed in het buitenland (vooral in Amerika), maar eigenlijk geen vergelijkbare informatie over investeren in vastgoed in Nederland. De sites die ik vond waren allemaal gericht op het verkopen van vastgoedhypotheken / makelaarsdiensten en verkopen van cursussen. Kortom ik kon weinig inhoudelijke en betrouwbare informatie vinden op internet.

Dat was in juli van 2018 voor mij de reden om zelf te beginnen met mijn geleerde ervaringen via een blog voor mezelf (en eventueel voor andere geïnteresseerden…) vast te leggen. Vanaf dat moment heb ik gemiddeld één blog post per 2 weken gepubliceerd. Volgens mij was ik het eerste jaar zo’n beetje de enige bezoeker / lezer, want het eerste jaar kreeg ik heel sporadisch een reactie op een blog post. Wel kreeg ik heel veel spam, maar dat tel ik niet mee als serieuze reacties…

Nu zijn we inmiddels 2 1/2 jaar verder en is HKOTV gegroeid wat content betreft en ook wat het aantal bezoekers betreft. Dit merk ik dagelijks aan het aantal reacties dat lezers achter laten bij de blog posts of vragen via de mail.

HKOTV in getallen

blog Huis Kopen om te Verhuren of afgekort HKOTV
Bron: Huis Kopen om te Verhuren

Het klinkt misschien gek maar de blog HKOTV is toch een beetje mijn kindje. Wat begon als een soort naslagwerk van alles wat ik zelf geleerd hebt over investeren in vastgoed groeide steeds groter.

Nog steeds krijg ik regelmatig het commentaar te horen dat de blog HKOTV moeilijk te vinden is via Google, maar ik merkte in 2020 wel dat er steeds meer lezers kwamen.

Dus wat zijn nu de getallen van 2 1/2 jaar werken aan de blog HKOTV?

Geen reclame (0)

Zelf vind ik banners / pop-ups op websites altijd irritant en heb ik dat ook nooit op HKOTV toegelaten. Verder zijn er geen “gesponsorde blog post” die een partij tegen betaling op je site kan plaatsen. Alleen maar zelf gemaakte content met als doel kennis het delen van transparante / eerlijke informatie over investeren in vastgoed.

Aantal blog posts (60)

De blog posts zijn eigenlijk de enige content die ik voor HKOTV hebt gemaakt. Gewoon blog posts met onderwerpen waarvan ik dacht en vond dat daarover nog niet goede content van bestond. Een aantal blog posts werd goed gelezen en in een aantal blog posts is nog steeds niemand geïnteresseerd. Dat maakt ook niet uit aangezien ik de informatie waardevol vond voor mensen die willen gaan investeren in vastgoed. In totaal heb ik afgelopen 2 1/2 jaar zo’n 60 blog posts geschreven en gepubliceerd op de blog.

Aantal bezoekers (>15k per maand)

Het eerste jaar heb ik nauwelijks bezoekers gehad op mijn blog. Pas vanaf midden 2019 ging het aantal bezoekers langzaam omhoog. Vanaf midden 2020 is het opeens snel gegaan. November 2020 kwamen er inmiddels ruim 15k unieke bezoekers per maand op mijn blog. Echt een bizar aantal als je ziet hoe basic de blog was. Regelmatig vroeg ik me dan ook af “waarom?“. Inmiddels waren er namelijk ook verschillende Nederlandse sites die goede content aanboden over investeren in vastgoed. Toch voorzag de blog HKOTV blijkbaar in een bepaalde vraag die er was.

Aantal reacties op blog posts (>350) en vragen via mail (>100)

Waar ik het eerste jaar misschien een handje vol reacties (en voornamelijk spam) heb ontvangen op mijn blog posts ging het vanaf begin 2020 steeds meer toenemen. Nu is het eind 2020 en zijn er meer dan 350 reacties van lezers achter gelaten bij de blog posts. Daarnaast zijn er nog meer dan 100 vragen via de mail gesteld. Hierbij wil ik nogmaals iedereen die hier de tijd voor genomen heeft hartelijk bedanken!

Verreweg de meeste reacties waren positief of simpelweg vragen over specifieke onderwerpen. Sommige reacties waren helaas negatief over bijvoorbeeld het aantal spelfouten of het onderwerp van investeren in vastgoed in het algemeen. In Nederland blijft investeren in vastgoed toch een onderwerp waar vaak een negatieve mening over heerst. Waarom weet ik eerlijk gezegd niet, hopelijk kan ik die mening mbv positieve content over dit onderwerp langzaamaan veranderen.

Op alle vragen en reacties heb ik altijd zsm, ofwel binnen 1 tot max 2 dagen, geprobeerd een antwoord te geven. Wel merkte ik dat er toch best veel lezers waren die veel verstand van bepaalde onderwerpen hebben en waar ik weer van heb kunnen leren. Dit brengt mij gelijk bij de verbeteringen die ik zelf voor ogen heb voor HKOTV.

Verbeteringen voor HKOTV

verbeteringen HKOTV

Zelf had ik best een lijst van verbeterpunten die ik komende tijd wilde gaan oppakken. Zie hieronder mijn “to-do lijst” voor de HKOTV blog:

 • Opzetten van maillijst voor notificatie van nieuwe blog posts; Dit is een veel gehoorde vraag waar ik door gebrek aan technische kennis tot een paar weken geleden nog niet aan toegekomen was. Dit is nu opgezet en je aanmelden kan via de volgende link. Dus deze actie kan eigenlijk af van mijn “to-do lijst”!
 • Opzetten van een forum; Zoals aangegeven zijn er best veel lezers die van bepaalde onderwerpen meer afweten dan ikzelf (bv investeren in recreatiewoningen of garageboxen). Nu worden de blog posts soms gebruikt om tussen lezers informatie uit te wisselen. Dit is daar niet het juiste medium voor. Mijn idee met het forum is om al deze kennis toegankelijk te maken voor alle lezers van de site en dat lezers zo elkaar kunnen helpen
 • Kanaal maken voor panden die via “stille verkoop” aangeboden worden; In 2020 ben ik een aantal keer benaderd om een pand dat via onderhandse verkoop (dus “off the market”) aangeboden werd te delen met het HKOTV netwerk. De aangeboden panden waren zeer interessant, maar ik was simpelweg niet voorbereid om dit zelf en professioneel te delen met de lezers / bezoekers. Kortom ook dit kan (en moet) beter!
 • Uiterlijk van de blog verfrissen en opzet intuïtiever maken; Veel bezoekers komen op de blog via één van de blog posts. Daarna is het dan niet duidelijk waar je naar toe moet voor andere informatie

Al deze bovenstaande verbeteringen gaan opgepakt worden in de vernieuwde site Vastgoedmentor.com.

Waarom verder als Vastgoedmentor?

Bron: Vastgoedmentor.com

Zelf ben ik geen goede website ontwerper en heb ik altijd met een basic WordPress Theme de site van HKOTV gedraaid. Het ging mij altijd puur om de inhoud. Kijkend naar de kritiek die ik zo af en toe kreeg over spelfouten en dergelijke is dat niet altijd gelukt, maar dat is wel wat ik mezelf als doel heb gesteld…

Gaandeweg merkte ik wel dat ik niet altijd kon voldoen aan alle vragen van bezoekers. Met Vastgoedmentor wil ik nu een platform aanbieden voor (beginnende) vastgoedbeleggers waar alle informatie gevonden kan worden over investeren in vastgoed. Een community waar je gelijkgestemde vastgoedbeleggers vindt zodat jij er niet alleen voor staat. Niet alleen de positieve punten maar ook de aandachtspunten. Hier vind je geen methode om snel rijk te worden. Alleen eerlijke en transparante informatie. Hiermee hoop ik dat jij de fouten kunt voorkomen die ik zelf wel gemaakt heb.

Wanneer verder als Vastgoedmentor?

Dit is nu de laatste blog post die ik maak en publiceer voor HKOTV. Vanaf januari ’21 gaat de site Vastgoedmentor.com live. Vanaf dit moment zal de blog Huis Kopen om te Verhuren niet meer toegankelijk zijn. Bezoekers voor de blog HKOTV zullen dan geredirect worden naar de juiste pagina op Vastgoedmentor.com.

Mocht je op de hoogte gehouden willen worden van blog posts en updates van Vastgoedmentor.com dan kan je je inschrijven via de volgende link.

Eindoordeel

Ik ben van plan om het goede van de blog HKOTV te behouden en daar onder de naam Vastgoedmentor een vervolg aan te geven. De insteek van Vastgoedmentor blijft hetzelfde alleen zal de “look and feel” (hopelijk) een professionelere uitstraling hebben. Het doel is dat door het opzetten van een echte community binnen Vastgoedmentor.com we nog meer mensen kunnen helpen. Verder hoop ik dat op deze manier alle bezoekers hun netwerk binnen de vastgoedwereld kunnen uitbreiden en hier hun voordeel mee kunnen doen.

Graag hoor ik van je wat je van de voorgenomen plannen vindt! Laat je reactie hieronder achter om het met ons te delen.

Nogmaals dank voor alle reacties afgelopen 2 1/2 jaar en hopelijk tot ziens bij Vastgoedmentor.com!

14 gedachten over “HKOTV wordt Vastgoedmentor”

 1. Wel zonde van die negatieve reacties. Ik las er ook een paar op je blog van andere lezers.
  Ik vind juist dat je in je blog op een open en eerlijke manier spreekt over investeren in vastgoed. Niet over een “snel rijk worden methode” of ten koste van anderen (de huurders in dit geval). Begrijp niet dat er mensen zijn die daar dan weer gelijk negatief op moeten reageren.

  Meestal reageer ik niet op blog posts, maar wilde dat toch even laten weten.

  Kortom gewoon zo doorgaan!

  • Beste Henk,
   Dank voor je positieve feedback. Fijn om te horen dat het over komt zoals ik het bedoel.
   Laten we niet te veel focus leggen op de negatieve zaken. Verreweg de meeste reacties zijn positief.
   Verder denk ik dat 2021 een prachtig jaar gaat worden, dus laten we positief naar de toekomst kijken.

   Fijne feestdagen en wellicht tot ziens op de blog!

 2. Ik ben een paar maanden geleden voor het eerst op je blog gekomen. Erg leerzaam en interessante artikelen. Dank dat je daarvoor de tijd hebt genomen.
  Zelf vind ik het toch wel jammer dat je gaat stoppen met Huis Kopen om te Verhuren. Althans zo’n inhoudelijke site was / is er niet.

  Hopelijk blijf je op dezelfde manier doorgaan! Hoe dan ook veel succes en ik kom zeker nog eens kijken.

  • Beste Henk,
   Ten eerste mijn dank voor je positieve reactie. Leuk om te horen.
   Het voelt ook wel een beetje weemoedig HKOTV achter te laten. Aan de andere kant zijn er nog zo veel zaken die beter kunnen dat ik de nieuwe site ook als een mooie uitdaging zie om dit ook echt op te gaan pakken.

   Kom nog eens terug en ik hoor graag je ongezouten mening over de nieuwe site.

   Fijne feestdagen en een gezond 2021 toegewenst!

 3. Goedemorgen, leuk berichtje. Hopelijk blijft de manier van informatie aanbieden ook op de nieuwe site hetzelfde als op HKOTV.
  Wat betreft het forum zou ik wel graag een topic willen over “garageboxen”. Daar lees ik nu niet veel over op de huidige blog. Ik ben mezelf namelijk aan het verdiepen in het investeren in een (of meerdere) garageboxen.

  Vast mijn dank en tot ziens!

  Fijne Kerstdagen toegewenst.

  Martha

  • Beste Martha,
   Dank dat je de tijd hebt genomen om te reageren! Mijn insteek met de nieuwe site is dat het goede van HKOTV behouden blijft en dat er meer waardevolle informatie bij gaat komen. Uiteraard hoor ik graag van je als er zaken van de nieuwe site niet duidelijk zijn of minder goed bevallen.

   Wat betreft je suggestie voor het forum dat is een goede toevoeging van een relevant onderwerp. Ik voeg dat toe.

   Jij ook fijne feestdagen toegewenst en hopelijk tot ziens in januari ’21!

 4. Goedenavond,

  Ik ben een paar maanden gelden op jouw site beland toen ik me begon te verdiepen in het investeren in vastgoed, ik heb hier hele waardevolle informatie kunnen vinden. Ik kijk uit naar je nieuwe site en de nieuwe blogs!

  Gr. Fabian

  • Beste Fabian,

   Super bedankt voor deze positieve reactie! Fijn om te horen dat je de informatie waardevol vindt.
   Hopelijk kan ik de hooggespannen verwachtingen waar maken met de nieuwe site… Leg de druk aub niet te hoog…
   Nou ja feitelijk gaat er niet zo veel veranderen hoor. Andere “look and feel” en meer informatieve content.

   Belangrijkste toevoeging gaat het forum worden. Ben benieuwd of daar interesse voor is aangezien dat alleen maar interessant is als er een bepaalde “kritische massa” aan bezoekers aan deelnemen. Maar zoals gezegd ben ik regelmatig onder de indruk van hoeveel andere lezers / bezoekers weten van bepaalde onderwerpen.
   Dus als we die kennis met elkaar kunnen delen denk ik dat we iets waardevols hebben voor ons allemaal.

   Kortom Kennis is macht, kennis delen is kracht!

   • Dag,

    Succes met je nieuwe website, ik heb alle artikelen met veel interesse gelezen en kijk uit naar het forum. Ik hoop dat er dan wellicht ook regio gericht informatie met elkaar gedeeld kan worden met het oog op de verschillende wensen op de markt en regels vanuit provincie en/of gemeente.

    Zelf een zorg/onderwijs achtergrond dus weinig affiniteit met vastgoed en de financiële wereld. Jouw website heeft mijn interesse in vast goed flink aan gewakkerd.

    Ga zo door!

    • Goedemorgen EJ,
     Ten eerste mijn hartelijke dank dat je de tijd genomen hebt om te reageren!
     Dank voor je suggestie voor het forum. Via het forum zou het inderdaad een goed mogelijk moeten zijn om gelijkgestemden voor een bepaald onderwerpen (bv investeren in residentieel vastgoed / recreatiewoningen / garageboxen / etc) aan elkaar te koppelen. Verder is jou suggestie ook een mooie insteek aangezien de verschillen in Nederland wat regio / locatie bereft nu eenmaal best groot zijn. Of het forum een succes gaat worden zal de tijd uitwijzen. Je hebt bij het forum toch een bepaalde “kritische massa” nodig om het ook echt waardevol te maken. Aan de andere kant kunnen we er gewoon maar beter mee beginnen en gaandeweg zien of dit waardevol is of niet. Niet geschoten is namelijk altijd mis.
     Kijkend naar de reactie op blog posts en kennis die veel lezers hebben is mijn gevoel dat we daar meer uit kunnen halen met een “forum achtige opzet”.

     Voor nu is het belangrijkste gezond te blijven. Fijne feestdagen toegewenst!

     Hopelijk tot ziens volgend jaar!

     • Zelf lees ik elke dag fora op IEX, hier zie je dat er zeer veel waardevolle informatie gedeeld wordt en nuttige vragen worden gesteld.

      Echter zie je ook bij sommige fora (zoals Pharming) dat het veranderd in een soort van chatroom en het zijn doel voorbij schiet.

      Wellicht wel goed om te kijken op IEX hoe de fora daar zijn opgesteld met Oa de moderator, maar ook een “koffie kamer” voor wat vrijere en minder gerichte gesprekken naast bijvoorbeeld een specifiek fora over de verhuurvergunning in Groningen.

      Een duidelijk overzicht van de verschillende fora met goede huisregels zijn vast helpend.

      Wellicht zeg ik niks nieuws maar ben zoals je merkt inmiddels ook enthousiast over jouw ideeën

     • Ok. Dat is een goede suggestie. Ik ga kijken naar het IEX forum.
      We moeten inderdaad wel oppassen dat het niet een chaos gaat worden. Aan de anders kant denk ik dat er in het begin niet veel leden voor het forum zullen zijn. Maar zeker goed om eens te kijken op andere fora.
      Dank voor deze tips!

  • Beste Paula,
   Dank dat je nog de tijd hebt genomen om te reageren op de “Huis Kopen om te Verhuren” blog.
   Het klopt inderdaad dat de site van Vastgoedmentor nu nog niet live is. Momenteel wordt er nog de laatste content overgezet en gewerkt aan bijvoorbeeld het opzetten van het forum. Vanaf januari ’21 gaat de site van Vastgoedmentor.com live.

   Hopelijk tot dan. Fijne feestdagen toegewenst!

Plaats een reactie